flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Херсонського міського суду взяли участь в семінарі щодо питань застосування норм міжнародного гуманітарного права та міжнародного кримінального права

16 вересня 2019, 09:52

12-13 вересня 2019 року в м. Херсоні відбувся семінар для суддів Херсонської та Миколаївської областей щодо питань застосування норм міжнародного гуманітарного права та міжнародного кримінального права, організований Національною школою суддів України спільно з Програмою USAID «Нове правосуддя».

Судді Херсонського міського суду Херсонської області долучились до участі у заході.

Мета семінару – навчити суддів застосовувати норми міжнародного гуманітарного права (МГП) та міжнародного кримінального права (МКП) у справах, пов’язаних із збройним конфліктом. Семінар є практично направлений на вироблення навичок щодо застосування норм МГП та МКП у національній судовій практиці, кваліфікації діянь за міжнародним та національним правом, застосування належним чином норм Кримінального кодексу України тощо.

У першому модулі судді дізнались про поняття міжнародного гуманітарного права та збройного конфлікту й навчилися відрізняти типи збройних конфліктів та виокремлювати відмінності між неміжнародним збройним конфліктом та ситуаціями внутрішніх заворушень і безпорядків.

Теоретичні знання учасники закріплювали виконанням практичних завдань, які вони виконували в групах.

Другий модуль був присвячений вивченню міжнародних злочинів та подібних до них понять та концепцій.

Під час роботи в третьому модулі судді дослідили міжнародні злочини в законодавстві України. Та спробували під час виконання практичних завдань кваліфікувати злочини за Римським статутом та КК України.

Другий день тренінгу розпочався з практичних завдань, які присутні виконували в групах за результатами яких велись активні дискусії.

По завершенню семінару учасники та учасниці підвели підсумки роботи й отримали сертифікати Національної школи суддів України.

фото - офіційний сайт НШСУ