flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, підозрюваний у наїзді на поліцейського перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом

09 вересня 2020, 09:52

8 вересня 2020 року слідчою суддею Херсонського міського суду Г. А. Радченко, було розглянуто клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу чоловіку, підозрюваному у здійсненні наїзду на оперуповноваженого Корабельного відділу поліції.

З клопотання слідчого вбачається, що підозрюваний 5 вересня близько 7 години ранку, з метою противоправного спричинення тілесних ушкоджень оперуповноваженому сектору кримінальної поліції Корабельного відділення поліції Херсонського відділу поліції ГУНП в Херсонській області, під час виконання ним  службових обов’язків, після роз’яснення підозрюваному необхідності проведення обшуку за місцем проживання останнього на підставі ухвали суду, зачинившись в салоні свого автомобіля, почав рух та умисно здійснив наїзд на оперуповноваженого, продовжив рух автомобілю із працівником поліції, який зачепився за транспортний засіб, протягнув його протягом 500 метрів, після чого не зупиняючись, зник з місця події. В результаті вказаних дій старшому лейтенанту поліції було спричинено тілесні ушкодження у вигляді забоїв обох гомілок.

Таким чином чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, (злочину) передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України, – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку із виконанням цим працівником службових обов’язків.

Ухвалою слідчої судді підозрюваному було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, строком до 30.10.2020 року (включно).

Прес-служба суду