flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар Херсонського міського суду долучилась до четвертого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ»

02 липня 2020, 11:08

1 липня 2020 року прес-секретар Херсонського міського суду Херсонської області долучилась до участі в режимі відеоконференції до четвертого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ», який присвячений співпраці судової влади із засобами масової інформації у боротьбі з дезінформацією.

Зокрема, на вказаному заході міжнародними та національними експертами було обговорено концепцію дезінформації, розглянуто методи боротьби з пропагандою. Окреслено головні аспекти чинників впливу дезінформації на судову систему, а також проаналізовано поняття дезінформації саме у законодавчому контексті.

На початку заходу із вітальними словами виступили головна міжнародна експертка з питань правосуддя проєкту ЄС «Право-Justice» Анна Адамска-Галлант, член Вищої ради правосуддя Лариса Швецова, представник Представництва Європейського Союзу в Україні Мартін Клауке.

Крім того, на Форумі виступили заступник Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький, експерт з питань пропаганди / контрпропаганди та заходів інформаційного впливу Даріуш Ремейка, співзасновниця «StopFake» Ольга Юркова, голова Національного союзу журналістів Сергій Томіленко та інші.

Після активних обговорень, учасники форуму підвели підсумки та подякували спікерам за надану інформацію.