flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Херсонського міського суду долучились до дистанційного семінару щодо врегулювання спорів за участю судді в цивільному судочинстві

24 червня 2020, 09:17

22-23 червня 2020 року судді Херсонського міського суду Херсонської області Войцеховська Я.В. та Єпішин Ю.М. брали участь у дводенному дистанційному семінарі для суддів місцевих загальних судів на тему: «Врегулювання спорів за участю судді в цивільному судочинстві».

Перший день навчання був присвячений дослідженню змісту й переваг врегулювання спору за участю судді. Також судді дізнались про міжнародний досвід у сфері врегулювання спорів і вивчили психологічні аспекти врегулювання спорів за участю судді.

Викладачі звернули увагу слухачів на особливості врегулювання спорів за участю судді у цивільному судочинстві.

Крім того, учасники навчання проходили тестування й виконували практичні і творчі завдання, які допомагали оволодіти новими знаннями та удосконалити навички щодо юридичних та психологічних прийомів для врегулювання спору між сторонами за участю судді.

У другий день навчання судді продовжили вивчати порядок та умови проведення врегулювання спорів у цивільному судочинстві, а саме, досліджували які існують судові рішення в процедурі врегулювання спорів. А під час виконання практичних завдань набували додаткові вміння застосування цієї процедури на практиці, шляхом написання зразків документів й аналізу виявлених помилок.

За результатами семінару був проведений вебінар, у ході якого, під час активного спілкування учасники онлайн-навчання мали змогу підвести підсумки роботи й обмінятись власним досвідом.