flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному в організації вбивства на замовлення обрано запобіжний захід

15 червня 2020, 15:39

11 червня 2020 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Черниш О.Л. було розглянуте клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно особи, підозрюваної в організації замовного вбивства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний незаконно придбав, фасував та від імені вигаданої ним же особи поштою неодноразово відправляв наркотичні засоби адресатам.

Таким чином, своїми умисними діями підозрюваний скоїв кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 307 КК України, тобто незаконне придбання, зберігання, пересилання та збут особливо небезпечного наркотичного засобу.

Не припиняючи своєї злочинної діяльності навесні 2020 року підозрюваний на ґрунті особистих неприязних відносин по відношенню до потерпілого, який винен був грошей підозрюваному, організував готування до вбивства на замовлення потерпілого за наступних обставин.

Так, підозрюваний запропонував особі А., якого він знає як особу що перебуває в зоні проведення ООС в Донецькій області, військовослужбовця який володіє навичками стрільби з вогнепальної зброї, здійснити вбивство на замовлення за грошові кошти.

Особою А. було повідомлено ограни Національної поліції про зазначений злочинний умисел, добровільно надано згоду на конфіденційне співробітництво, погодившись  на роль виконавця умисного вбивства, діючи при цьому під контролем працівників поліції.

Після отримання пістолету від підозрюваного, особа А. імітуючи роль виконавця злочину через мобільний додаток проводив спілкування, де отримував інструкції, а також вимоги замовника щодо фотофіксації умисного вбивства.

09.06.2020 у формі імітації обстановки злочину відбулось вчинення вбивства, та було передано фотознімок підтверджуючий смерть потерпілого замовнику.

Підозрюваний отримавши від виконавця інформацію про нібито смерть потерпілого, здійснив відправлення грошових коштів, однак після цього був затриманий працівниками правоохоронних органів.

Таким чином підозрюваний своїми умисними діями скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.15 п.11 ч.2 ст.115 КК України, тобто умисне протиправне заподіяні смерті іншій особі, вчинене на замовлення, не доведене до кінця з причин що незалежали від волі особи.

Ухвалою слідчої судді клопотання слідчого було задоволено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 06 серпня 2020 року (включно).