flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двом молодикам, підозрюваним у підпалі релігійної споруди суд обрав запобіжний захід

14 травня 2020, 09:30

13 травня 2020 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області О. Л. Черниш, було розглянуто клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох хлопців, підозрюваних у підпалі Херсонської іудейської релігійної громади.

З подання слідчого вбачається, що дана подія сталася 20 квітня 2020 року близько 02-30 години ночі по вулиці Театральній. Двоє підозрюваних, переслідуючи прямий умисел, направлений на умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу на грунті національної та релігійної нетерпимості, прибули до Херсонської іудейської релігійної громади та за допомогою запальнички підпалили кожен по пляшці заздалегідь заготовленої запалювальної суміші, кинули їх у фасад будівлі, в результаті чого виникла пожежа вказаної споруди.

Таким чином, вказані особи підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень (злочину), передбачених ч. 2 ст. 194 КК України – умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу та ст. 178 – пошкодження релігійної споруди.

Ухвалою слідчої судді відносно двох підозрюваних було застосовано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту до 9 липня 2020року та покладено відповідні обов’язки (не залишати місце проживання, прибувати за першою вимогою до суду, слідчого або прокурора; не відлучатися з м. Херсона без відповідного дозволу; здати на зберігання слідчому документи, що посвідчують особу).

Прес-служба суду