flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Групі молодиків, підозрюваних у побитті людей, суд обрав запобіжний захід

06 травня 2020, 12:11

4 травня 2020 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Мусулевським Я. А., було розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту без застосування засобів електронного контролю, відносно групи осіб, підозрюваних у вчиненні хуліганських дій.

З подання слідчого вбачається, що 19 квітня 2020 року близько 20-00 години у мікрорайоні Корабел, четверо підозрюваних (наймолодшому з яких не виповнилося 18 років) переслідуючи прямий злочинний умисел, направлений на грубе порушення громадського порядку, що супроводжується особливою зухвалістю, побачивши відпочиваючих на лавці хлопця та дівчину безпричинно почали наносити останнім тілесні ушкодження. У подальшому, на крик дівчини про допомогу, з під`їзду вибігли її батьки, та просили молодиків зупинитись, однак ті не відрегували, а навпаки, почали бити батьків дівчини. Вказані дії продовжувались до того, часу, поки потерпілі не сховались за дверима під`їзду.

Таким чином, вказані четверо осіб підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст.296 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є: хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб.

Ухвалою слідчого судді клопотання було задоволено частково та застосовано щодо підозрюваних запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту у певний період доби, а саме з 20-00 до 09-00 годин.

Прес-служба суду