flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась підготовка судових розпорядників місцевих та апеляційних судів

18 березня 2020, 10:16

10–12 березня 2020 року в місті Одесі Національна школа суддів України провела підготовку судових розпорядників місцевих та апеляційних судів.

Від Херсонського міського суду Херсонської області в навчанні брав участь судовий розпорядник Ротар А.М.

Учасники обговорили проблеми застосування антикорупційного законодавство України та  особливості здійснення  електронного декларування.

Важливою частиною підготовки були інтерактивні лекції в поєднанні з практичними порадами щодо психологічних аспектів поведінки працівників служби розпорядників та профілактики конфліктів у спілкуванні з відвідувачами.

Слухачів ознайомили із статусом Служби судової охорони й розкрили  питання взаємодії цих служб, а також зв’язок  служби судових розпорядників із конвойною службою. Крім того, учасники підготовки дізнались про основні вимоги забезпечення пожежної безпеки в суді й проаналізували алгоритм дій у разі виникнення в суді надзвичайної ситуації.

Не залишились поза увагою, питання щодо професійної етики працівників апарату суду та особливостей спілкування з відвідувачами суду, які мають інвалідність. Лектори зосередили увагу слухачів на правовому статусі та специфіці виконання службових обов’язків працівниками служби судових розпорядників  й розглянули практичні питання організації проведення судового засідання.