flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено вирок розповсюджувачу дитячої порнографії

17 березня 2020, 15:18

В березні 2020 року Херсонським міським судом Херсонської області винесено вирок, яким чоловіка визнано винним за зберігання та розповсюдження дитячої порнографії.

Як встановив суд, 36-річний чоловік упродовж року займався розповсюдженням відеопродукції порнографічного характеру, що містить дитячу порнографію, шляхом завантаження відеофайлів в мережу Інтернет.

Злочинну діяльність чоловік здійснював з власного комп’ютера, на якому зберігав та розповсюджував заборонену законодавством продукцію.

Суд кваліфікував дії особи за ч. 4 ст. 301 КК України як зберігання з метою розповсюдження та розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру, що містить дитячу порнографію.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений винуватість у пред’явленому йому обвинуваченні визнав повністю, фактичні обставини справи не оспорив.

Суд, враховуючи всі обставини справи, визнав особу винним в пред’явленому обвинуваченні та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на  5  років, з іспитовим строком на 2 роки з покладенням на нього обов’язків періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи.

Судом також було застосовано спеціальну конфіскацію майна- комп’ютера й комп’ютерного обладнання.