flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Херсонського міського суду долучилась до спільних комітетських слухань щодо проблематики функціонування інституту присяжних в Україні

14 лютого 2020, 09:02

12 лютого 2020 року в Верховній Раді України відбулись спільні комітетські слухання на тему: «Перспективи розвитку, проблематика формування та функціонування інституту присяжних в Україні», які були проведені Комітетом з питань правоохоронної діяльності та Комітетом з питань правової політики. До слухань долучилась суддя Херсонського міського суду Херсонської області Хайдарова Інна Олексіївна.

Учасники обговорили актуальні питання реалізації конституційних засад безпосередньої участі народу при здійсненні правосуддя; проаналізували правову природу, форми і процедури організації та діяльності судів за участю представників народу при здійсненні правосуддя у різних галузях судочинства; обговорили недоліки та проблеми функціонування сучасного інституту суду присяжних.

Під час слухань відбулася презентація та експертне обговорення проектів законів «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо удосконалення порядку формування списку присяжних» №2709 та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення участі присяжних у здійсненні правосуддя» №2710, а також альтернативних до них законопроектів за №2709-1 та №2710-1.

Присутні  заслухали доповіді та висловили пропозиції до представлених законопроектів, за результатами дискусії висловлені учасниками слухань пропозиції будуть враховані у Рекомендаціях органам державної влади.

фото-офіційний сайт ВРП