flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти здобувають практичні знання в Херсонському міському суді Херсонської області

22 січня 2020, 10:27

Херсонський міський суд Херсонської області суд завжди відкритий до співпраці та не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутніх правознавців юристів, адже проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із майбутньою професією та на основі побаченого сформувати враження про судову систему.

Тому – протягом року в суді проходять практику студенти, які обрали професію юриста та закріплюють теоретичні знання практичними навиками.

Наразі в Херсонському міському суді Херсонської області проходять практику студенти із кількох навчальних закладів - Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, Національного університету «Одеської юридичної академії», Одеського державного університету внутрішніх справ та Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ.

Під час проходження практики студенти ознайомлюються зі структурою і діяльністю суду, вивчають нормативні документи, що регламентують роботу суду, беруть участь у судових засіданнях при розгляді справ, вивчають роботу щодо організації діловодства суду і розподілу обов’язків між працівниками, прийому і відправки кореспонденції, організації архіву суду і зберігання справ, розглянутих у суді, тощо.