flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бойовика «Самооборони Криму» взято під варту

10 січня 2020, 11:22

9 січня 2020 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Гонтарем Д. О. було розглянуто клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно бойовика «Самооборони Криму».

Дана особа підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 260 КК України, тобто в участі у складі не передбаченого законом збройного формування у нападі на підприємства, установи, організації, громадян, що призвело до тяжких наслідків. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років.

Так, з подання слідчого вбачається, що підозрюваний у 2014 році приймав активну участь у проведенні мітингу на підтримку приєднання півострову до Російської Федерації та інших діях політичного характеру з застосуванням методів військових операцій.У подальшому, після окупації території Автономної Республіки Крим представниками окупаційної влади був нагороджений медаллю «За возвращение Крыма», нагрудним знаком «3-я оборона Севастополя» та грамотою «За многолетнюю самоотверженную борьбу по возвращению города Русской Славы, города-героя Севастополя на Родину – Великую Россию».

Ухвалою слідчого судді від 9 січня 2020 року клопотання слідчого було задоволено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 3 березня 2020 року. Також визначено розмір застави підозрюваному у сумі 168 160  гривень.

Прес-служба суду