flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Херсонського міського суду брала участь в експертній дискусії в рамках Тижня прав людини у Верховній Раді України

09 грудня 2019, 13:58

5 грудня в рамках Тижня прав людини у Верховній Раді України, Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин провів експертні дискусії.

Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Хайдарова І.О. брала участь в експертній дискусії на тему: «Документи та документування осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях», яка відбулася за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні та експертної підтримки громадської організації «Крим СОС».

Вступним словом до присутніх звернувся заступник голови Комітету Руслан Горбенко який вказав на важливості теми в рамках процесу безпечної реінтеграції, про яку наголошує Президент України.

У ході дискусії учасники обговорили проблемні питання, що стосуються документування осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також непідконтрольних Уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Крім того, присутні проаналізували існуючу судову процедуру реєстрації фактів народжень та смертей, що відбулися на тимчасово окупованих територіях та можливість запровадження спрощеної адміністративної процедури їх реєстрації у відповідності з чинним законодавством.