flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся Другий загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів

02 грудня 2019, 13:46

28–29 листопада 2019 року в Чернігівській області (с. Снов’янка) за сприяння Вищої ради правосуддя, Прес-центру судової влади України, Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи та Проекту Європейського Союзу «ПРАВО-Justice», відбувся Другий загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів.

Захід було організовано з метою обговорення успішного міжнародного та національного досвіду, використання сучасних комунікаційних стратегій, покращення інформаційної безпеки суду та основних тенденцій в сучасній комунікації.

Від Херсонського міського суду Херсонської області у Форумі брала участь прес-секретар Пяткова С.В.

 

Під час першого дня Форуму учасники мали можливість заслухати лекції експертів у сфері комунікації й інформаційної безпеки та взяти участь в активних дискусіях.

Зокрема, учасники форуму розглянули особливості створення юридичного контенту для широкої аудиторії, дослідили аспекти гендерної чутливості у судових комунікаціях, обговорили шляхи покращення інформаційної діяльності прес-служб судів, визначили, які існують загрози в цифровій безпеці суду та які шляхи їх подолання.

Крім того, під час Форуму відбулась презентація новоствореної громадської організації «Всеукраїнська асоціація судових прес-секретарів» та затверджено план її діяльності на 2019–2020 роки.

На другий день Форуму, учасники набували практичні навички із мобільної журналістики, під час насиченого та цікавого майстер-класу.

Викладач школи журналістики Українського католицького університету, ментор Школи мультимедійної журналістики, режисер, медіаактивіст Андрій Приймаченко  розповів про секрети відеозйомки з використанням смартфона, надав практичні поради щодо знімання, монтування, озвучення власних відео з урахуванням технічних можливостей мобільних засобів. Учасники заходу, працюючи у групах, мали можливість створити відеоролики на визначену тему, продемонструвати створені відео, проаналізувати допущені помилки та отримати поради викладача, як уникати їх під час створення відеороликів.

За результатами обговорення під час Другого форуму прес-секретарів судів були окреслені шляхи й механізми покращення роботи прес-служб судів та необхідність розвитку професії прес-секретаря.

Захід дав можливість учасникам удосконалити професійні знання, обмінятись досвідом та здобути навички,  необхідні прес-секретарю у щоденній професійній діяльності.