flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в розстрілі двох осіб

30 жовтня 2019, 10:52

29 жовтня 2019 року слідчий суддя Херсонського міського суду Гонтар Д.О. розглянув клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного в розстрілі двох осіб.

За результатами зібраних у кримінальному провадженні доказами, виявлено, що 03.10.2019 у потерпілих осіб повинна була відбутися зустріч з особою на прізвисько «Кощєй», який їздить на чорному автомобілі «Nissan X-trail». Під час зустрічі «Кощей» здійснив не менше чотирьох пострілів із рушниці у осіб А. та Б., спричинивши їм вогнепальні поранення. Вказаний конфлікт відбувся через розподіл сфер впливу за паркувальні майданчики у м. Херсоні.

Таким чином, особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального Кодексу України (замах на вбивство двох осіб). Санкція даної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Встановлену особу затримали представники поліції в одному з кафе в місті Херсоні та доставили до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ухвалою слідчого судді від 29 жовтня 2019 року клопотання старшого слідчого було задоволено й застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5 грудня 2019 року включно без права внесення застави.