flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники суду долучились до заходу щодо підвищення правової обізнаності медичних працівників

17 жовтня 2019, 13:32

16 жовтня 2019 року керівник апарату Херсонського міського суду Херсонської області Синенко Лариса Петрівна та заступник керівника апарату суду Вишневський Михайло Валентинович розповіли про юридичну відповідальність медичних працівників та її види,  в рамках заходу присвяченому підвищенню правової обізнаності медичних працівників. Захід було проведено з ініціативи організації Medical Campus, засновниками якої є А.Величко та Д.Гак.

Зустріч відбулась в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Гончара.

Захід відкрив лікар з медицини невідкладних станів зі Служби Швидкої допомоги Величко Андрій Орестович, який окреслив програму заходу та наголосив на тому, що медичне право, важлива складова в роботі кожного фахівця в галузі охорони здоров‘я.

Присутні дізнались про специфіку роботи, напрямок діяльності й можливості доступу людей до правосуддя від заступника начальника відділу Херсонського місцевого  центру з надання безоплатно вторинної допомоги Володимир Куценко.

Заступник начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Бурдюг Тетяна Миколаївна розповіла про  правове регулювання трудової діяльності медичних працівників, та наявні просвітницькі проекти та програми для громадян.

Представники Херсонського міського суду ознайомили присутніх з видами юридичної відповідальності медичних працівників, більш детально зупинились на кримінальній відповідальності за вчинення злочинів, які пов'язані з професійною діяльністю медичних працівників та проаналізували судову практику по таким злочинам.

Слухачі активно задавали питання та спілкувались з представниками державних органів. На завершення присутні підвели підсумки роботи та домовились про подальшу співпрацю.