flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді досліджували правові позиції Верховного Суду в цивільних справах

07 жовтня 2019, 15:47

3 жовтня 2019 року в місті Києві Національною школою суддів України було проведено загальноукраїнський семінар для суддів апеляційних та місцевих загальних судів на тему: “Правові позиції Верховного Суду в цивільних справах: дискреція судів нижчих інстанцій”. До участі в семінарі було запрошено суддю Херсонського міського суду Херсонської області Ус      Олену Володимирівну.

Судді ознайомились з новелізацією цивільного процесу. Актуальним став огляд практики Верховного Суду щодо питань внутрішнього переміщення осіб, спадкування, розірвання договорів оренди землі та вирішення спорів про визнання правочинів недійсними. Учасники семінару активно обговорювали практику Вищої палати Верховного Суду щодо виселення.

Окрім цього, були висвітленні правові позиції Верховного Суду при розгляді справ щодо кредитних правовідносин та обговорювались актуальні проблеми розгляду сімейних спорів і договорів страхування.

 У ході семінару було проведено експрес-опитування, яке сприяло ефективному застосуванню норм законодавства при прийнятті суддями рішень.

На звершення, судді підвели підсумки роботи, обмінялись враженнями й отримали сертифікати Національної школи суддів України.

фото-офіційний сайт НШСУ