flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оновлені реквізити судового збору

01 жовтня 2019, 10:37

1 жовтня 2019 року вступають у дію нові реквізити усіх рахунків для зарахування надходжень до бюджету, відповідно до стандарту IBAN.

Національний банк України у 2019 році запровадив міжнародний номер банківського рахунку IBAN, що сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку.

Повідомляємо Вас, що в зв’язку з прийнятими змінами, оновлені реквізити оплати судового збору та реквізити для зарахування інших платежів, розміщенні на веб-сайті суду в розділі «Громадянам».

Звертаємо Вашу увагу, що з 1 по 31 жовтня 2019 року діятиме перехідний період, упродовж якого активними для зарахування одночасно будуть старі та нові, за стандартом IBAN, рахунки, а вже з 1 листопада 2019 року діятимуть лише нові рахунки за стандартами IBAN у постійному режимі.

З 1 листопада застосування IBAN стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі під час транскордонних переказів. Тобто, всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Довідково:

Стандартна система банківського рахунку – це необхідний елемент ефективного банківського середовища кожної держави, що сприяє ефективному обробленню розрахунків. У країнах Європейського Союзу – це IBAN.

Кожна держава самостійно встановлює структуру номера рахунку IBAN, слідуючи вимогам стандарту ISO 13616.

Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

У результаті запровадження IBAN за першими двома літерам одразу можливо розпізнати країну учасника розрахунку (UA - Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунку клієнта на його коректність.