flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський міський суд обрав запобіжний захід водію, підозрюваному у скоєнні смертельного ДТП

13 серпня 2019, 09:17

12 серпня 2019 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Радченко Г. А було розглянуто клопотання старшого слідчого в ОВС ВРЗСТ СУ ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою водія, підозрюваного у вчиненні смертельного ДТП.

Дана особа підозрюється у вчиненні злочину за ознаками ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого. Санкція даної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керування транспортним засобом на строк до трьох років, що відповідно до ст. 12 КК України відноситься до тяжких злочинів.

Таким чином, підозрюваний 09 серпня 2019 року близько першої години дня, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем Chevrolet Aveo, здійснюючи рух по автодорозі «Мар’янське – Берислав Т0403», проявив неуважність та безпечність до дорожньої обстановки яка склалась, не обрав безпечної швидкості руху та не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого, не впоравшись з керуванням здійснив виїзд на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем Volkswagen Passat, під керуванням водія Н., та подальшим виїздом за межі проїзної частини на ліве узбіччя з послідуючим перекиданням. Внаслідок даної дорожньо-транспортної події пасажир автомобіля Chevrolet Aveo  від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці події.

Ухвалою слідчого судді від 12.08.2019 року клопотання слідчого було задоволено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 04 жовтня 2019 року без права внесення застави.

 Прес-служба суду