flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Херсонського міського суду долучилась до конференції «Захист прав людини та громадянина в умовах децентралізації публічної влади»

29 липня 2019, 09:48

25-26 липня 2019 року в Одесі Асоціація розвитку суддівського самоврядування України за підтримки проекту Європейського союзу «Право-Justice», Національної школи суддів України, П’ятого апеляційного адміністративного суду провели Науково-практичну конференцію «Захист прав людини та громадянина в умовах децентралізації публічної влади».

Від Херсонського міського суду у заході брала участь суддя Хайдарова Інна Олексіївна.

В першій панелі конференції, учасники проаналізували конституційні цінності та принципи при здійсненні правосуддя, дослідили практичні питання застосування Конституції та проблеми її тлумачення при розгляді справ адміністративними судами.

Друга панель заходу була присвячена дослідженню теоретичних засад та вивчення практичних прикладів дискреційних повноважень. Зокрема були висвітлені кращі європейські практики меж судового контролю й обговорено сферу дії та ефективність судового контролю за здійсненням дискреційних повноважень.

Учасники конференції активно брали участь в дискусії на тему: «Сучасні виклики Правосуддя», під час якої обговорили питання гарантій незалежності судової влади, аспекти кваліфікаційного оцінювання суддів та наявні ключові проблеми судової влади.

На другий день заходу, спікери зосередили увагу присутніх на європейських векторах юридичного захисту, зокрема були проаналізовані актуальні рішення ЄСПЛ. Окремою темою для дослідження були податкові практики та додаткові механізми врегулювання спорів, крім того учасники ознайомились із змістом та значенням адміністративної процедури та адміністративного процесу на прикладі Німеччини та змогли дослідити стан розвитку процедури в Україні.

По завершенню заходу учасники конференції підвели підсумки роботи та обмінялися враженнями й професійним досвідом.