flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді місцевих судів дослідили ключові питання розгляду справ про адміністративні правопорушення

22 липня 2019, 15:21

19 липня 2019 року в  місті Одесі місцевим  регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: “Особливості ведення судового засідання у справах про адміністративні правопорушення. Дотримання прав особи при застосуванні заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, порядок розгляду справ суддею”.

Від Херсонського міського суду Херсонської області у заході брав участь суддя Рєпін К.К..

Рольова гра на початку заходу налаштувала учасників на активне опрацювання теми семінару. Судді аналізували поняття адміністративного правопорушення та його відмінність від злочинів, розглядали проблеми строків розгляду справ та строків накладення адміністративних стягнень, особливості ведення судового засідання у справах про адміністративні правопорушення, а також досліджували питання щодо дотримання прав особи при застосуванні заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення.

Семінар був насичений, переглядом відеоматеріалу, експрес опитуваннями та цікавими практичними завданнями, які учасники виконували в малих групах.

На завершення судді отримали сертифікати Національної школи суддів України.