flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Херсоні відбувся тренінг з кібербезпеки та протидії інформаційним загрозам

16 липня 2019, 09:50

 11-12 липня 2019 року в місті Херсон відбувся тренінг для представників засобів масової комунікації на тему: «Кібербезпека особиста та редакційна: реальність загроз та практики захисту. Неочевидні впливи дезінформації на формування порядку денного. Особливості виборчого періоду».

У тренінгу брала участь прес-секретар Херсонського міського суду С. Пяткова.

Перша панель заходу була присвячена поняттю кіберзлочинності та способам захисту від неї. Естонські фахівці з кібербезпеки розповіли як захиститись від кібератак, убезпечити смарт пристрої та надали практичні поради щодо підвищення безпеки в інформаційному просторі.

У ході другої панелі заходу, присутні дізнались про логіку зовнішніх інформаційних атак й проаналізували вплив пропаганди та дезінформації на свідомість громадян та сприйняття ними новин.

Голова правління Громадянської мережі ОПОРА О. Айвазовська, в третій панелі тренінгу продемонструвала на конкретних прикладах, як під час виборчого процесу проявляються маніпуляції та дезінформація.

12 липня разом з аналітиком StopFake  А. Лаптієвим, учасники тренінгу вчились розпізнавати фейки від правдивих даних та визначили інструменти для перевірки інформації.

На завершення, керівник Групи із аналізу гібридних загроз Українського кризового медіа-центру Л. Цибульська розповіла про види маніпулятивних технік, які застосовуються в дезінформації й звернула увагу, яким чином вони реалізуються в медіа просторі.

Тренінг був насичений цікавими презентаціями, активними дискусіями й практичними завданнями, які учасники виконували в групах.

Захід відбувся в рамках спільного проекту Українського кризового медіа-центру та Естонського центру Східного партнерства, спрямованого на підтримку та зміцнення довіри до засобів масової комунікації у регіонах України. Проект здійснюється за підтримки Європейського Союзу.