flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівники судових органів провели зустрічі з представниками судів Південного регіону України

26 червня 2019, 10:24

24-25 червня 2019 року в приміщенні Херсонського апеляційного суду були проведені зустрічі керівників судових органів з представниками судів Південного регіону України, задля обговорення важливих питань діяльності та розвитку судової системи, в рамках методологічної допомоги суддям першої та апеляційної інстанцій.

У заході брали учать: Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та судді Великої Палати Верховного Суду: Всеволод Князєв, Дмитро Гудима та Лариса Рогач, а також заступник голови Касаційного кримінального суду Валентина Щепоткіна, Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, Голова Ради суддів України Олег Ткачук, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко.

Від Херсонського міського суду Херсонської області до обговорень долучились голова суду Григорій Семенович Смирнов та заступник голови суду Ярослав Андрійович Мусулевський.

В перший день семінар був присвячений питанням єдності судової практики, обговорювались ключові рішення Верховного Суду та проблеми, що виникають при вирішенні юрисдикційних спорів. Судді Верховного Суду змогли обмінятись думками і досвідом з колегами Південного регіону України.

В другій частині заходу, йшлося насамперед про вирішення кадрового питання у судах. Присутнім розповіли  про особливості кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді. У ході дискусії були обговорені актуальні проблемні питання та оптимальні шляхи їх вирішення.

фото офіційній сайт Верховного Суду