flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддею Херсонського міського суду в рамках загальноукраїнського семінару досліджено позасудові механізми вирішення спору

11 червня 2019, 09:49

7 червня 2019 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено загальноукраїнський семінар  для суддів апеляційних та окружних судів на тему: “Позасудові механізми вирішення спору: національна практика та міжнародний досвід”.

Від Херсонського міського суду Херсонської області в заході брала участь суддя Ус Олена Володимирівна.

У ході семінару були охарактеризовані світові тенденції виникнення та розвитку альтернативних способів вирішення спорів, міжнародні стандарти у сфері медіації та зарубіжний досвід, слухачів було ознайомлено з можливостями процедури врегулювання спору за участі судді в Канаді та присудову медіацію в Німеччині.

Суддям роз’яснили роль адвоката у процесі налаштування клієнта на примирення та можливість ініціювання, а також ефективного проведення процедури врегулювання спору за участі судді.

Окрім того, учасники семінару  детально розібрали проблемні питання щодо впровадження альтернативних способів вирішення правових спорів в Україні, судді проаналізували законопроектні ініціативи щодо медіації, обговорили переваги та бонуси медіації для суддів.

Під час виконання практичних завдань, учасники семінару більш детально проаналізували особливості процедури врегулювання спору за участі судді та адвокатів, змогли під час дискусії обмінятись результатами напрацювань й власним досвідом.

 

з використанням матеріалу з офіційного сайту НШСУ