flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Херсонського міського суду вдосконалили знання в галузі антикорупційного законодавства

20 травня 2019, 13:38

14 травня 2019 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України було проведено семінар для суддів місцевих судів на тему: “Антикорупційне законодавство”. 

Від Херсонського міського суду Херсонської області в навчанні брали участь судді: Войцеховська Я.В., Гонтар Д.О., Єпішин Ю.М..

У ході семінару присутні дослідили міжнародні стандарти антикорупційного законодавства та їх запровадження в Україні, ознайомились із характеристикою системи та повноважень антикорупційних органів України, дослідили проблемні питання заповнення декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та проаналізували можливість дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєння корупційних правопорушень

Крім того, судді виконували практичні завдання, що стосувались конфлікту інтересів та фінансового контролю, прийняття подарунків та провокації корупційного правопорушення, працювали в групах й активно обговорювали питання семінару.

На завершення навчання, учасники підвели підсумки роботи та пройшли анкетування. Суддям були вручені сертифікати Національної школи суддів України.