flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів дослідили особливості застосування ст. 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод

16 квітня 2019, 15:06

12 квітня 2019 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для помічників суддів місцевих (окружних) та апеляційних судів на тему: “Особливості застосування ст. 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, її значення”. 

Від Херсонського міського суду Херсонської області у навчанні брала участь Колосова К.М.

Семінар зосереджував в собі три модуля. В першому модулі учасники семінару досліджували сферу дії ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, методи розмежування

приватного життя від сімейного й шляхи захисту персональних даних.

В другому модулі тренери семінару зосередили увагу присутніх на алгоритмі встановлення порушеного права охоронюваного ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Застосування ст. 8 Конвенції  у справах пов’язаних із навколишнім середовищем були досліджені учасниками семінару в третьому модулі. Крім того була досліджена конструкція ст.8 Конвенції й проаналізовані рішення ЄСПЛ у справах пов'язаних із  навколишнім середовищем.

У ході семінару присутні працювали в групах, виконували практичні завдання, проходили тестування і вели активні дискусії щодо теми семінару.

Після підведення підсумків навчання учасники пройшли анкетування та отримали сертифікати Національної школи суддів України.

фото- офіційний сайт НШСУ