flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Херсонського міського суду завітали міжнародні спостерігачі за виборами

05 квітня 2019, 10:17

Незалежне спостереження за виборами формує уявлення громадян про законність виборчого процесу та його прозорість, сприяє його відкритості й публічності. За допомогою незалежного спостереження можна виявити та зафіксувати виборчі порушення й захистити права та свободи громадян.

З цією метою, протягом останніх двох днів в Херсонському міському суді Херсонської області відбувались зустрічі керівництва суду з представниками Канадської Місії «Вибори в Україні 2019», спостерігачами -  Патріцією Аткінсон й Давраном Макаміль Сафі та спостерігачами ОБСЄ/БДІПЛ – Сандрою Гейл й Томасом Лєшке з Місією зі спостереження за виборами Президента 2019.

Зустріч проходила в присутності перекладача для більш повного розуміння  правильності викладеної інформації.

У ході жвавої дискусії, керівник апарату суду Синенко Лариса Петрівна розповіла про категорії виборчих справ, які вже перебували в провадженні суду й результати їх розгляду, а заступник керівника апарату суду Вишневський Михайло Валентинович надав вичерпний статистичний аналіз розгляду виборчих справ.

Під час активного обговорення, шановні гості мали змогу поставити питання та обговорити з представниками суду особливості розгляду справ, пов’язаних з виборчим процесом.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері з чітким формуванням переконання обох сторін підтримувати в подальшому режим плідної співпраці та спілкування.