flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Херсонського міського суду пройшла підготовку для підтримання кваліфікації

25 березня 2019, 10:14

З 18-22 березня 2019 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України була проведена підготовка для підтримання кваліфікації суддів окружних загальних судів (цивільна спеціалізація).

Від Херсонського міського суду Херсонської області у підготовці брала участь суддя Майдан Світлана Іванівна.

Відрив захід Левенець Валерій Петрович – директор Одеського  регіонального відділення Національної школи суддів України, який привітав учасників підготовки та побажав ефективної та плідної співпраці.

У ході підготовки судді досліджували: основи ефективного спілкування в професійній діяльності судді, фактори професійної успішності та аналізували судову практику розгляду спорів, які випливають з кредитних правовідносин й проблемні питання відповідальності за порушення грошового зобов’язання. Також були висвітлені особливості вирішення окремих категорій житлових спорів, деякі аспекти відшкодування моральної шкоди, характерні риси провадження у справах за участю іноземних осіб та проаналізовані особливості виконання рішення суду чи судового наказу в цивільній справі.

За окремою програмою судді мали змогу пройти тренінг: “Перехід права власності на земельну ділянку. Особливості розгляду земельних спорів” та взяти участь в семінарі практикумі на тему: «Психологічна експертиза у цивільному процесі: сучасні умови, особливості, практика». У ході семінару судді-учасники проаналізували особливості проведення судової експертизи в держаних та приватних установах. Окрім того, учасники семінару розглянули психологічну експертизу в справах зі спірних питань щодо піклування та встановлення місця проживання дітей, особливостей допиту дитини в суді.

Під час семінару судді працювали у групах, виконували практичні завдання з подальшою презентацією результатів, моделювали ситуації для освоєння технік та розвитку відповідних навичок.

Крім того, увагу учасників було з акцентовано на типові лінгвістичні помилки при складанні процесуальних документів, гарантії незалежності суддівської діяльності й статус судді в правовій державі (європейський та національний досвід).

Під час підготовки судді активно вступали в дискусії на вказані теми та обговорювали судову практику в окремих категоріях спорів, аналізували  правові висновки Верховного Суду, положення міжнародних нормативно-правових актів та досліджували особливості судового розгляду трудових спорів.

На завершення, учасники пройшли анкетування та отримали сертифікати.

фото- сайт НШСУ