flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Херсонського міського суду долучилась до семінару на тему: «Безоплатна правова допомога як вид гарантії держави на рівний доступ громадян до правосуддя»

02 квітня 2019, 11:39

19 березня 2019 року у Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України відбувся семінар для суддів окружних та апеляційних судів на тему: “Безоплатна правова допомога як вид гарантії держави на рівний доступ громадян до правосуддя”.

Від Херсонського міського суду Херсонської області в семінарі брала участь суддя Ус Олена Володимирівна.

Вітальним словом відкрили захід Польна О.О. – директор Львівського регіонального відділення та Калюжна Б.В. – начальник управління “Львівська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа” Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України.

У ході семінару присутні ознайомились із системою надання безоплатної правової допомоги в Україні та особливостями надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних, адміністративних та кримінальних справах.

Судді активно вели дискусію та приймали участь в опитуваннях протягом заходу. Крім того, учасники семінару виконували практичні завдання, що стосувались аналізу Закону України “Про безоплатну правову допомогу” й обговорення порядку надання безоплатної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах.

По завершенню семінару, учасники підвели підсумки, поділились враженнями від заходу й отримали сертифікати.