flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід лікарю, підозрюваному у вимаганні коштів за надання висновку про непридатність до строкової служби

06 березня 2019, 10:45

5 березня 2019 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Радченко Г.А.  було розглянуто клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно лікаря, залученого  для проведення медичного огляду призовників, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що підозрюваний перебуваючи на посаді лікаря – невропатолога Горностаївської центральної районної лікарні, включений до складу лікарів спеціалістів, які залучаються для проведення медичного огляду призовників на призовній дільниці Горностаївського району, керуючись корисливими мотивами, умисно, повідомив особі А., що за складання висновку про непридатність останнього до строкової служби йому необхідно надати грошові кошти загальною сумою 10 000 грн.

Таким чином, лікар підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а саме одержання службовою особою неправомірної вигоди, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Ухвалою слідчого судді від 05.03.2019 року в задоволені клопотання слідчого було відмовлено та застосовано відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 12.04.2019 року (включно).