flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретарями Південного регіону було обговорено питання популяризації інституту присяжних в Україні

01 березня 2019, 11:37

28 лютого 2019 року в приміщенні Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Презедентові України пройшов семінар тренінг для прес-сектретарів місцевих (окружних) судів. Представниками Херсонського міського суду Херсонської області були прес-секретарі суду Пяткова Світлана та Теленик Оксана.

Вітальним словом даний захід було відкрито Наталією Колісніченко -  керівником проекту «Збільшення довіри до інституту присяжних в Україні засобами громадянської освіти».

Головою Асоціації присяжних України – Саханєнко Сергієм Єгоровичем було окреслено загальні засади функціонування інституту присяжних у системі судочинства України; статус присяжного, його права та обoв`язки за чинним законодавством України.

Разом з тим, координатором Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN, експертом з комунікацій Ксенією Дітчук було роз’яснено присутнім план та цілі інформаційно - роз’яснювальної кампанії про можливості громадян України брати безпосереднью участь у здійсненні правосуддя, визначено цільові аудиторії інформаційно – роз`яснювальної кампанії. Також шляхом проведення практичних занять було досліджено засади формулювання ключових повідомлень для цільових аудиторій, обговорено канали та інструменти комунікації з питань інституту присяжних в діяльності місцевих (окружних) судів.

Наприкінці семінару присутні подякували за надану інформацію, а також отримали сертифікати з участь у тематичному короткотерміновому семінарі – тренінгу для прес-секретарів місцевих судів щодо роботи з громадськістю з питань популяризації інституту присяжних.

  

 

Прес-служба суду