flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Директору Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу, підозрюваній у вимаганні неправомірної вигоди, обрано запобіжний захід

01 березня 2019, 11:17

27 лютого 2019 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Мусулевським Я. А. було розглянуто клопотання старшого слідчого в ОВС ВР ОТЗ СУ ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно директора Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

З матеріалів слідства вбачається, що до підозрюваної звернулась громадянка А., щодо влаштування до навчального закладу її доньки. Підозрювана за вчинення таких дій вимагала неправомірну грошову вигоду.

Після одержання вказаної неправомірної вигоди, злочинні дії підозрюваної були припинені співробітниками правоохоронних органів, з вилученням одержаної нею суми коштів у якості неправомірної вигоди.

Таким чином, директор Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Ухвалою слідчого судді від 27.02.2019 року клопотання слідчого було задоволено та застосованого відносно підозрюваної запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а саме з 22.00 години до 6.00 годин до 23.04.2019 року.