flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Херсонського міського суду долучились до проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості»

22 лютого 2019, 14:43

22 лютого 2019 року для учнів 3 –В класу Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів № 30 заступник керівника апарату Херсонського міського суду Вишневський М.В., в рамках Всеукраїнської акції провів «Урок справедливості».

Під час уроку відбулась презентація мультфільму «Кінь проти хом’яка», знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Школярі спробували себе у ролі суддів та намагались чесно вирішити спір. Діти активно пропонували свої варіанти вирішення спору між героями мультфільму.

Крім того, Михайло Валентинович презентував та розповів дітям про суддівську мантію й нагрудний знак,- як символи судової влади. Учням також була продемонстрована презентація про Херсонський міський суд, в якій вони мали змогу побачити зали судових засідань, окремі відділи та приміщення суду.

По завершенню уроку, школярі подякували за цікавий урок, а заступник керівника апарату вручив диплом за активну участь у Всеукраїнській акції «Урок справедливості».

Захід ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України та проведено в рамках реалізації проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».