flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному в умисному вбивстві з корисливих мотивів

19 лютого 2019, 10:18

15 лютого 2019 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Мусулевським Я. А. було розглянуто клопотання старшого слідчого СВ Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відносно підозрюваного у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого п.6 ч.2 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів), ч.2 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло та інше приміщення, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний перебуваючи на території подвір’я будинку, переслідуючи корисливий умисел, направлений на незаконне заволодіння чужим майном, скоїв розбійний напад на свого дідуся. Крім того, підозрюваний,  за допомогою ножа наніс потерпілому не менше 10 колото-різаних поранень, заподіявши останньому тяжкі тілесні ушкодження, від яких потерпілий помер на місці події. Після чого, підозрюваний заволодів майном потерпілого.

 Таким чином, особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.6 ч.2 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів). Та, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний з проникненням у житло та інше приміщення, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

Ухвалою слідчого судді, від 15.02.2019 року клопотання слідчого було задоволено та застосовано відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під ватою, строком до 11.04.2019 року включно.