flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівникам суду нагадали про необхідність дотримання вимог антикорупційного законодавства

14 лютого 2019, 14:06

14 лютого 2019 року в Херсонському міському суді Херсонської області відбувся семінар для працівників апарату суду на тему: «Дотримання вимог антикорупційного законодавства».

Семінар був проведений начальником відділу організаційного забезпечення діяльності суду та судової статистики Лежепьоковою О.М.

У ході заходу, присутнім державним службовцям розповіли про актуальні питання застосування антикорупційного законодавства, щодо дотримання вимог фінансового контролю та про загальні правила подання державними службовцями декларацій. Доповідач нагадала про необхідність отримання електронного цифрового підпису в акредитованому центрі сертифікації ключів для подальших кроків подання е-декларації й про строки подання декларацій.

Окрім того, було зазначено про можливість проконсультуватися на спеціальній телефонній лінії про те, як подавати щорічні декларації й про використанні Роз’яснень щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю, які висвітлені у вільному доступі на сайті НАЗК.

Разом з цим, державних службовців попередили про те, що за несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачено адміністративну відповідальність, а за умисне неподання декларації – кримінальну відповідальність.