flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський міський суд нагадує про розміщення на веб-сайті суду оголошень та повідомлень для сторін по справах

07 лютого 2019, 13:19

Херсонський міський суд Херсонської області, з метою покращення зручності користування веб-сайтом суду нагадує, що на офіційній сторінці Херсонського міського суду Херсонської області у Розділі Громадянам функціонує підрозділ Оголошення про виклик до суду в якому розміщуються оголошення про виклики до суду учасників судових процесів та діє підрозділ Повідомлення про розгляд справи без виклику сторін, який містить відповідну інформацію для учасників судових процесів.

Адже, відповідно до статті 122 Господарського процесуального кодексу України, статті 128 Цивільного процесуального кодексу України, статті 130 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.  З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Крім цього, частиною 5 статті 279 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засідання з повідомленням (викликом) сторін.

Прохання в подальшому врахувати вищезазначене під час пошуку необхідної інформації на веб-сторінці суду.