flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей філії ДУ «Центр пробації» в Херсонській області за участю представників Херсонського міського суду

05 лютого 2019, 14:33

5 лютого 2019 року представники Херсонського міського суду Херсонської області долучилися до Дня відкритих дверей філії Державної установи “Центр пробації» в Херсонській області. Даний захід було проведено з нагоди четвертої річниці прийняття Закону України «Про пробацію».

Так, для запрошених представників державних та громадських організацій – партнерів, волонтерів пробації та представників засобів масової інформації було проведено екскурсію приміщенням установи та продемонстровано презентацію про національну систему пробації. Начальник філії Кузьмич О. М. розповіла присутнім про 15-річну історію розвитку пробації, досвід її створення та види, структуру служби, кількість підрозділів та інструменти роботи. Заступником начальника пробації Полещуком Є. С. було окреслено порядок складання досудових доповідей та створення ювенальних центрів пробації.

Крім цього, керівником ХМГО «Асоціація 21 століття» присутніх було ознайомлено з роботою Консультативного кабінету, де проводяться скринінгові анкетування, з метою виявлення особливо небезпечних хвороб у засуджених (ВІЛ, СНІД, туберкульоз, гепатит) та перенаправлення їх до медичних закладів.

Також були обговорені питання, щодо взаємодії органів пробації з установами виконання покарань, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі на території області.  Разом з тим,  присутніми було обговорено роль волонтерської діяльності, щодо надання допомоги засудженим особам.

Наприкінці заходу присутні подякували за надану інформацію та обговорили перспективи подальшої взаємодії.

 

Прес-служба суду