flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Старшому інспектору Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди, обрано запобіжний захід

25 січня 2019, 14:55

25 січня 2019 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Гонтарем Д. О., було розглянуто клопотання слідчого СВ ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо старшого інспектора відділу державного контролю за безпекою на водному транспорті Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі).

Як вбачається з клопотання слідчого, 27 грудня 2018 року громадянин В. рухаючись на своєму автомобілі у м. Херсоні був зупинений екіпажем патрульної поліції та співробітниками Укртрансбезпеки, серед яких був старший інспектор відділу державного контролю за безпекою на водному транспорті Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки. Як наслідок, підозрюваним було складено відносно громадянина В. протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 КУпАП, а саме провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання та без одержання ліцензії на проведення певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону (послуги з перевезень пасажирів).

В подальшому 15 січня підозрюваний під час зустрічі з громадянином В., повідомив, що зазначений протокол направлено до суду, а також повідомив про можливу відповідальність та наслідки. Також підозрюваний вказав, що у разі надання йому неправомірної вигоди у сумі 9000 грн., то він «вирішить питання» шляхом фактичного не підтримання в суді складеного ним протоколу. Разом з тим зазначив, що у разі систематичного надання грошової винагороди у розмірі 10000 грн. він не складатиме відносно громадянина В. нових протоколів та не перешкоджатиме його діяльності щодо здійснення пасажирських перевезень.

23 січня підозрюваним було змінено раніше обумовлену суму неправомірної вигоди у сумі 8400 грн., які в подальшому отримав від громадянина В. та був затриманий співробітниками правоохоронних органів.

Ухвалою cлідчого судді від 25 січня 2019 року у задоволенні клопотання слідчого було відмовлено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 23 березня 2019 року.

Крім цього, ухвалою слідчого судді підозрюваного було відсторонено від займаної посади.

Прес-служба суду