flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчий суддя Херсонського міського суду взяв участь в міжнародному семінарі присвяченому доступу до правосуддя для вразливих груп населення в кримінальних справах

23 січня 2019, 10:19

18-19 січня 2019 року в м. Одеса в рамках проекту «Захисник», який фінансується Радою Європи та реалізується ГО «Десяте квітня», відбувся Міжнародний семінар, присвячений темі доступу до правосуддя для вразливих груп населення в кримінальних справах в Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. Учасниками семінару стали судді, адвокати, представники офісу Уповноваженого з прав людини, органів прокуратури, національної поліції, неурядових організацій, представники наукової спільноти, тощо.

Від Херсонського міського суду Херсонської області в семінарі брав участь слідчий суддя Гонтар Д.О.

Семінар був відкритий вітальними словами представника Ради Європи Олександра Дворніченко, Президента ГО «Десяте квітня» Марини Курочкіної та експертів проекту «Захисник».

 В ході семінару були висвітлені теми доступу до правосуддя для таких вразливих категорій населення як біженці та шукачі притулку, особи, що позбавленні волі, жінки-потерпілі від насилля за ознакою статті, діти та особи, що страждають психічними захворюваннями

Під час активних дискусій учасники з лекторами семінару аналізували й намагалися сформулювати рекомендації, щодо покращення доступу до правосуддя для вразливих верств.

По завершенню семінару учасники отримали сертифікати.

Фото: ГО "Десяте квітня"