flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водія, який не розраховувався за пальне, засуджено за шахрайство

29 листопада 2018, 14:31

28 листопада 2018 року Херсонським міським судом Херсонської області винесено вирок, яким чоловіка визнано винним за фактами вчинення шахрайства.

Як встановив суд, у вересні 2018 року особа, перебуваючи на території автомобільної заправної станції, замовив заправлення повного баку автомобіля, оператор АЗС заправив автомобіль пальним на 64,63 літри на загальну вартість 1777 грн., водій умисно поїхав не заплативши, чим спричинив заправці матеріальну шкоду.

Згодом чоловік знову умисно не розрахувався на заправній станції за надане пальне на 1953 грн. А пізніше не заплатив на заправці ще два рази.

Суд кваліфікував дії особи за ч.1 ст.190 та ч.2 ст. 190 КК України як шахрайство та шахрайство вчинене повторно відповідно.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні інкримінованих йому діянь визнав повністю.

Суд, враховуючи всі обставини справи, визнав дану особу винуватим в пред’явленому обвинувачені та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки, з іспитовим строком на 2 роки з покладенням на нього обов’язків періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи.

Судом також були повністю задоволені позовні вимоги заправних станцій на загальну суму – 7423 грн. та вирішено стягнути з особи відшкодування завданої майнової шкоди.