flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Херсонського міського суду долучились до семінару «Психологічна експертиза у цивільному процесі»

28 листопада 2018, 11:34

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України 26 листопада 2018 року був проведений семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: «Психологічна експертиза у цивільному процесі (сучасні умови, особливості, практика)».

 Судді Херсонського міського суду Херсонської області: Прохоренко В.В., Хайдарова І.О. брали участь у навчанні.

Учасники семінару працювали у групах, розвивали та засвоювали наданий матеріал шляхом активного обговорення та виконання практичних завдань.

У ході семінару судді мали змогу ознайомитись з останніми змінами в законодавстві про судову експертизу, проаналізувати особливості проведення судової експертизи в держаних та приватних установах. Була з акцентована увага на законодавчих та наукових критеріях та способах оцінки висновків експертів та досліджена судова практика призначення психологічної експертизи про відшкодування моральної шкоди.

Присутніх ознайомили з методами оцінки висновків експертів та з підходами щодо визначення відмінностей між думкою психолога та експертною оцінкою стану особистості.

Окрім того, учасники семінару розглянули психологічну експертизу в справах по спірним питанням піклування та встановлення місця проживання дітей, особливості допиту дитини у суді.

Після підведення підсумків навчання судді пройшли анкетування та отримали сертифікати Національної школи суддів України.

   

 

Фото-матеріали НШСУ