flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови суду пройшов підготовку для підтримання кваліфікації

28 листопада 2018, 11:33

З 19-21 листопада 2018 року в місті Києві в Національній школі суддів України відбулась підготовка голів та заступників голів місцевих загальних судів для підтримання кваліфікації.

Від Херсонського міського суду Херсонської області брав участь у підготовці заступник голови суду Мусулевський Ярослав Андрійович.

У ході підготовки судді досліджували перспективи подальшого реформування судової системи України та проведення кваліфікаційного оцінювання суддів. Були проаналізовані питання оптимізації та особливості адміністрування суду в умовах реорганізації та ліквідації.

Присутні розглянули правила етичної поведінки судді під час виконання важливої державної функції й проблемні питання щодо дисциплінарної відповідальності судді.

Лектори звернули увагу на міжнародне співробітництво під час кримінального провадження та необхідність міжнародної правової допомоги при проведенні процесуальних дій. Були висвітлені аспекти реалізації положень антикорупційного законодавства через призму міжнародних стандартів запроваджених в Україні.

Окрім того, присутні обговорили роль, завдання, сфери відповідальності голови суду у спілкуванні з представниками ЗМІ, підтримання добрих відносин з медіа, дотримання вимог щодо поведінки під час інтерв’ю на камеру.

За час підготовки слухачі оволоділи навичками по запобіганню розвитку професійного вигорання та вміннями приймати нестандартні управлінські рішення, встановлювати й підтримувати систему відносин з громадськістю.

По завершенню підготовки були вручені сертифікати НШСУ.