flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головному редактору «РИА Новости Украина», підозрюваному у державній зраді, продовжено строки тримання під вартою

02 листопада 2018, 08:54

01 листопада 2018 року у Херсонському міському суді Херсонської області слідчим суддею Радченко Г. А. було розглянуто клопотання начальника слідчого відділу Головного Управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в м. Херсон) про продовження строків тримання під вартою відносно головного редактора інформаційного агентства «РИА Новости Украина».

Як зазначалося раніше, з клопотання слідчого вбачається, що метою діяльності підозрюваного була підривна діяльність проти України у вигляді системного наповнення медіа-простору України інформаційними та аналітичними матеріалами, що відповідають зовнішньополітичним інтересам Російської Федерації, забезпечення інформаційної підтримки зовнішньополітичної діяльності президента та уряду Російської Федерації в Україні, інформування української діаспори в країнах Європи, Азії та Америки про зовнішню політику Російської Федерації в українському контексті, інформаційне забезпечення зовнішньополітичних ініціатив Російської Федерації в Україні.

Таким чином, дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України – державній зраді, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, інформаційній безпеці України, що виразилось в наданні іноземній державі, іноземній організації та їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Ухвалою слідчого судді клопотання  було задоволено та  продовжено строки тримання під вартою підозрюваного до 28 грудня 2018 року.

 

Прес-служба суду