flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтерв`ю суддів щодо обговорення проблем доступу до правової допомоги вразливих груп населення

03 жовтня 2018, 15:34

03 жовтня 2018 року з суддею-спікером Рядчою Т. І. та з слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Гонтарем Д. О.  було проведено інтерв’ю головним експертом проекту «Захисник» Ждановою Л. Проект фінансується Радою Європи та реалізується ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ».

Проект спрямований на підвищення доступу до правосуддя для вразливих груп в Херсонській області, а загальною метою дослідження є сприяння подальшому розвитку справедливої та рівнодоступної системи правосуддя в Україні, що ґрунтується на правових потребах населення та забезпечує вразливим верствам безперешкодний доступ до правосуддя.

Завдання цього аналізу полягає в оцінці стану надання вразливим верствам мешканців південних областей України безоплатної правової допомоги у кримінальних справах (на прикладі Миколаївської, Одеської та Херсонської областей).

Суддями Херсонського міського суду було окреслено наявні проблеми доступу до правової допомоги у кримінальних та цивільних справах серед вразливих верст населення Херсонщини, а також запропоновано шляхи покращення такого доступу та підвищення кооперації поміж основних факторів в сфері кримінального та цивільного судочинства в Україні.

Представник ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» подякувала суддям за надану інформацію та висловила сподівання на подальшу співпрацю.

 

Прес-служба суду