flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід щодо колишнього так званого «заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації»

12 вересня 2018, 14:02

12 вересня 2018 року у Херсонському міському суді Херсонської області слідчим суддею Мусулевським Я. А. було розглянуто клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Головного Управління СБУ України в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно колишнього так званого «заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації».

Дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України – державна зрада

Як вбачається з клопотання слідчого, вказана особа у 2012 році була призначена на посаду заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації із питань забезпечення життєдіяльності міста Севастополя. Усвідомлюючи факт окупації території АР Крим збройними силами Російської Федерації, з метою надання допомоги Російській Федерації у проведенні підривної діяльності проти України, шляхом створення окупаційною владою незаконного апарату державного управління, підозрюваний добровільно погодився на пропозицію перейти в незаконно створений орган окупаційної влади на тимчасово окупованій території України – АР Крим з підпорядкуванням РФ та обійняти посаду так званого «заместителя главы Севастопольской городской администрации», на якій перебував з лютого 2014 по травень 2015 року. Обіймаючи вказану посаду протиправно шляхом проведення та підтримки політики окупаційного режиму в сфері будівництва та житло-комунального господарства  безпосередньо брав участь у створенні окупаційних органів влади на території півострова Крим та особисто організовував їх роботу. Крім цього, підозрюваний добровільно передавав представникам РФ службову документацію  ,котра містила конфіденційні та персональні дані; надавав безпосередні вказівки по доставці паливно-мастильних матеріалів з РФ до м. Севастополя поза митним контролем. Разом з тим, 09 травня 2014 року за головуванням підозрюваного  було організовано парад військової техніки збройних сил РФ.

Ухвалою суду клопотання було задоволено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді «тримання під вартою».

Прес-служба суду