flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась підготовка суддів місцевих загальних судів

21 травня 2018, 10:40

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України 14 – 18 травня 2018 року була проведена підготовка для підтримання кваліфікації суддів місцевих загальних судів.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймав участь суддя Гонтар Д.О.

Відкривав підготовку директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України В. Левенець, який зазначив, що підвищення своєї кваліфікації шляхом отримання нових знань та вмінь  є надзвичайно важливим елементом самовдосконалення у професійній діяльності.

У ході підготовки судді проаналізували особливості розгляду кримінальних проваджень щодо неповнолітніх. Також були обговорені питання кібербезпеки та прав людини в мережі Інтернет

Викладачі зупинялися на вивченні судової практики розгляду спорів, які випливають із кредитних правовідносин та відповідальності за порушення грошового зобов’язання.

Окрім того, присутніми були досліджені особливості виконання рішення суду чи судового наказу в цивільній справі та проаналізовані проблемні питання щодо розгляду кримінальних справ судом присяжних.

Учасниками підготовки біли вивчені питання застосування трудового законодавства при розгляді цивільних справ, особливості кримінального провадження на підставі угод, злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням послуг та проаналізовано  практику здійснення судового контролю за досудовим розслідуванням у світлі положень Кримінального процесуального кодексу України та проблемні питання призначення судових експертиз у кримінальних справах.

У ході підготовки присутні мали можливість в інтерактивній формі прийняти учать в тренінгах на теми:

“Суддівська етика. Доброчесність”.

“Особливості ведення судового засідання у справах про адміністративні правопорушення. Дотримання прав особи при застосуванні заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, порядок розгляду справ суддею”

“Особливості  розгляду справ про відшкодування шкоди”

Суддям розповіли про застосування цивільного законодавства при розгляді земельних спорів, а також особливості гарантій незалежності та самостійної суддівської діяльності.

На завершення, слухачів ознайомили із практикою провадження у справах про адміністративні правопорушення та зосередили увагу на проблемних питаннях антикорупційного законодавства.

По закінченню підготовки було проведено анкетування учасників та вручено сертифікати.