flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обсяг надання правової допомоги дітям в Україні зростатиме

21 травня 2018, 09:55

Система безоплатної правової допомоги (БПД) активно впроваджує в практику нові норми законодавства щодо захисту прав дітей та планує й надалі робити акцент на правопросвітницькій роботі з дітьми. Про це розповіла заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олена Сінчук за підсумками засідання Комітету ВР з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Нагадаємо, у січні 2018 року набув чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким, зокрема, були внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Відтепер не лише окремі категорії, але абсолютно всі діти мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

«Діти – це найбільша цінність нашого суспільства та надія на успішне майбутнє нашої країни, –зазначила Олена Сінчук. – Саме тому дуже важливо, щоб кожна дитина відчувала себе захищеною, знала обсяг своїх прав та вміла ними вдало користуватися».

Вона також поінформувала, що згідно зі статистикою, за останніх 3,5 роки законними представниками дітей до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) було подано 1150 письмових звернень, що стосуються захисту прав дітей, із них 300 – надійшли за перші місяці 2018 року.

Ці цифри засвідчують, що за умови покращення комунікації між центрами системи БПД та навчальними закладами різного рівня акредитації, доступність цієї категорії громадян до правового захисту значно покращиться. Особливо це важливо, враховуючи їх високий попит на правовий захист.

Олена Сінчук також нагадала, що правопросвітницька робота – це один із пріоритетів системи БПД. За підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Координаційним центром підготовлено та видано тиражем у 132 900 примірників інформаційний буклет «Твої права – твій захист: правові орієнтири для кожної дитини».

Інформаційний буклет передано до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в регіонах для супроводження правопросвітницької діяльності, зокрема інформування дітей щодо їхніх прав.

 

Джерело: офіційний веб-сайт Координаційний центр з надання правової допомоги