flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Херсонському міському суді відбувся «День відкритих дверей!»

15 травня 2018, 16:09

Сьогодні 15 травня 2018 року в Херсонському міському суді Херсонської області пройшов  комунікаційний захід «День відкритих дверей». До суду  завітали учні 8 класу Херсонського академічного ліцею ім. О.В. Мішукова.

Вітальними словами, захід відкрила Л.П. Синенко, керівник апарату суду, яка висвітлила мету заходу та окреслила основні засади судочинства й організацію роботи Херсонського міського суду.

Прес-секретар Пяткова С.В. розповіла учням про історію суду та ознайомила присутніх з структурою суду, після чого для учнів було проведено оглядову екскурсію приміщеннями суду,   в ході якої присутні могли ознайомитись із роботою відділів апарату суду, побачити їх робочі місця та дізнатись про покладені на них функціональні обов’язки.

Екскурсія розпочалась з відділу звернення громадян, де керівник відділу Довбуш О.В. пояснила й наочно продемонструвала порядок реєстрації вхідної кореспонденції суду.

У канцелярії суду учні дізнались про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, та про порядок роботи з ними в програмі «Д-3», зокрема присутні мали змогу побачити порядок реєстрації позовної заяви та формування протоколу автоматизованого розподілу справи.

Також у доступній для учнів формі начальник канцелярії Гінкул Л.Г. роз’яснила порядок й правила заповнення обліково-статистичної картки та особливості роботи канцелярії суду.

Цікавим моментом для учнів стало відвідування архіву суду. Школярів вразила кількість справ та зацікавила доля архіву під часу пожежі чи інших ситуацій, про що розповіла архіваріус суду Смирнова Н.І., яка й  окреслила основні аспекти роботи відділу та правила зберігання справ у архіві та порядок їх знищення.

У ході заходу учні оглянули зали судових засідань, детальніше про які розповів начальник відділу служби судових розпорядників А.В.Бірюков, ознайомивши присутніх з аспектами роботи судових розпорядників, про наявність в суді кімнати допиту таємного свідка, а також про порядок проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв’язку.

Начальник відділу з управління персоналом Сайфутдінова Ю.В. розповіла про особливості проходження конкурсу на вакантні посади державної служби, та статус державного службовця.

Із завданнями та основними аспектами роботи відділу статистики суду учнів ознайомила В.о. начальника відділу статистики суду Ляшенко А.Є..

У ході заходу учні дізналися хто може бути присяжним та по яким категоріям справ відбувається розгляд справ за участю присяжних.

Присутні мали змогу поставити питання й поспілкуватись з працівниками суду.

На завершення, заступник керівника апарату суду Вишневський В.М. підбив підсумки заходу, подякував присутнім за участь та побажав наснаги та успіхів у навчанні.

 

Більше фото див. за посиланням