flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід депутату самопроголошеної «Євпаторійської міськради»

06 квітня 2018, 10:34

05.04.2018 року у Херсонському міському суді Херсонської області слідчим суддею Гонтарем Д. О. було розглянуто клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах СВ ГУ СБУ України в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно депутата самопроголошеної «Євпаторійської міськради».

Дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинені особою, яка є представником влади.

Постановою суду клопотання було задоволено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді «тримання під вартою» строком до 01.06.2018 року.

Разом з тим, 05.04.2018 року у відкритому судовому засіданні було розглянуто скаргу адвоката в інтересах депутата самопроголошеної «Євпаторійської міськради» на незаконне затримання та позбавлення волі в порядку ст. 206 КПК України. Дану скаргу слідчим суддею було задоволено частково - визнано затримання підозрюваного незаконним та зобов’язано старшого слідчого в особливо важливих справах СВ ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) забезпечити невідкладне проведення судово-медичного обстеження підозрюваної особи.

 

Прес-служба суду