flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась підготовка суддів місцевих загальних судів

19 березня 2018, 14:17

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України 12-16 березня 2018 року була проведена підготовка для підтримання кваліфікації суддів місцевих загальних судів.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймали участь:

Мусулевський Я.А., Дорошинська В.Е.

Учасниками підготовки були досліджені: проблемні питання призначення судових експертиз у кримінальних справах, особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення, питання розгляду кримінальних справ щодо злочинів у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж і мереж електрозв'язку. Були висвітлені особливості кримінального провадження на підставі угод, проблемні аспекти розгляду цивільних справ, пов'язаних із захистом права власності, особливості розгляду кримінальних проваджень щодо неповнолітніх.

У ході підготовки були проведенні наступні тренінги: “Особливості розгляду спорів про визнання правочинів недійсними”; “Суддівська етика. Доброчесність”;“Врегулювання спорів за участі судді”;“Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя” .

Учасниками була проаналізована судова практика розгляду спорів, які випливають з кредитних правовідносин. Досліджена практика судового розгляду справ, пов'язаних з набуттям, реалізацією, припиненням, захистом права власності та інших речових прав; практика здійснення судового контролю за досудовим розслідуванням у світлі положень Кримінального процесуального кодексу України та судова практика застосування норм КПК під час розгляду слідчим суддею клопотань слідчого, прокурора;

Викладачами було з акцентовано увагу на темі гарантії незалежності та самостійної суддівської діяльності. Також були висвітлені міжнародні стандарти у сфері запобігання корупції та їх імплементація у національне законодавство;

По завершенню підготовки було проведено анкетування учасників та вручено сертифікати.